Iek & Jet

Welkom op de webshop van Iek & Jet! 

Wij zijn twee enthousiaste ondernemers die de krachten hebben gebundeld.
Iek heeft ruim 8 jaar een naaischool (www.iektextiles.nl) en Jet werkt sinds 7 jaar als freelance vormgever (www.jetvanfastenhout.nl).

Toen wij elkaar in 2012 ontmoetten tijdens een naailes bij Iek, klikte het meteen en groeide er een bijzondere vriendschap.
Nu zijn we samen dit avontuur begonnen om te doen wat wij het allerleukste vinden: mooie baby- en kinderkleding maken! Wij selecteren de mooiste en waar mogelijk organische stoffen en ontwerpen zoveel mogelijk zelf de patronen. Alles is met liefde en zorg handgemaakt en daar zijn wij trots op! 

Wij maken hoofdzakelijk gebruik van Organische stoffen. Zijn de stoffen niet organic, dan hebben ze het Oeko-tex keurmerk. Dat staat voor ECO. Hieronder een uitleg. 

Oeko-tex

Oeko-tex (Ökotex) is een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Oeko (Öko) staat voor Eco, en Tex slaat op textiel. Ecotextiel dus! Oeko-tex is in 1992 opgericht, omdat er in die tijd veel nieuws was over schadelijke chemicaliën in textiel en kleding.

Om hier wat tegen te doen, en te bewijzen dat kleding ook zonder schadelijke stoffen gemaakt kan worden, is de Oeko-tex100-standaard gemaakt. De eisen in deze standaard zijn erg streng, en worden ook streng gecontroleerd.

Mocht je een vraag of handige tip hebben, we zijn immers net begonnen met onze webshop, dan kan je ons mailen. Dit kan naar info@iekenjet.nl of stuur ons een bericht via Facebook www.facebook.com/iekenjet

Liefs Iek & Jet

 

© Copyright 2018 Iek & Jet Powered by Lightspeed